HOME WEER & RADAR NUTTIGE INFO PUZZEL- FUN- HOROSCOOP RESIDENTEN BUSDIENSTEN APOTHEKERS TENERIFE CONNECT TNT DOWNLOADEN ADVERTEREN-ABONNEREN CONTACT-COLOFON REACTIE VAN DE LEZER

Foto van de maand

(Klik op de foto voor groot formaat)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FACEBOOKGROEP KORT NIEUWS vlaggen TIPS & TRIPS COLUMNS
TNT ONLINE LEZEN Facebook-Groups-e1291281035929

Laatste update

      01-11-2019

Twitter-icon-TatarLawFirm Magnify green large WebcamqTenerife link2

 

 

Programmas Magnify green large PlayaBeach LogoTNT-Transparant F_tekst cover1 D_eXoBDWsAA4xyF Bonito2 Kantvissers 19803_570x760 Terug

Vissen in Tenerife, een hele boterham...

Vissen kan je in Tenerife doen op verschillende manieren: van op een boot, van op de kant, speervissen, met een net... maar het populairste is toch wel hengelen vanaf de wal.

Wat je ook doet, vooraleer je de vislijn bovenhaalt is kijken of je in orde bent met de vigerende wetgeving ter zake.

Stelregel is: recreatief vissen zonder vergunning is verboden. Dat staat in het decreet “El Real Decreto” 182/2004 van 21 december, en staat gepubliceerd in het staatsblad van de Canarische Eilanden “El Boletín Oficial de Canarias”, nr 4, vrijdag 7 januari 2005, pagina 408, artikel 32: Hoofdstuk 2.

 

Bij het recreatief vissen bestaan er 3 klassen voor de aanvraag van de vergunning waaruit je kunt kiezen. Er kan ook een aanvraag gedaan worden voor 2 of 3 klassen samen.

Klasse 1 is het vissen van op een boot met inbegrip van slepen (el currican)

Klasse 2 is het onderwatervissen (inclusief het vangen van lapas)

Klasse 3 is het vissen van op de wal: dit is de klasse waarover wij het hebben.

 

Dus moet je een vergunning aanvragen; maar hoe begin je daaraan? Je kunt je aanvraag richten aan de algemene directie in Santa Cruz, Plaza de España s/n of telefonisch inlichtingen verkrijgen op 901 201 901 of 922 239 500. Je kunt ook faxen op 922 239 704.

In Los Cristianos kun je dit doen in Edificio Verodal, Calle Montaña Chica, z/n, (bovenaan de ijzeren trap naast het postkantoor).

Anders kun je je ook begeven naar Guía de Isora: Avenida de la Constitución, s/n - Güímar: Plaza del Ayuntamiento, 8 - Icod de los Vinos: Calle Key Muñoz, 5 - La Laguna: Plaza del Adelantado, 11 - La Orotava: Plaza de la Constitución, 4 - Santa Cruz: C/ Alcalde Mandillo Tejera, 8 - Tacoronte: Carretera Tacoronte-Tejina, 15.

 

Hou alvast je ID (soms vraagt men een geattesteerde copy van het identiteitsbewijs) en een copy van je NIE bij de hand, vul dit document in en druk het af en neem ook je geldbeugel mee, je weet nooit... de betaling moet je normaal doen via het formulier Modelo 700, dit vind je HIER.

Om ook helemaal compleet te zijn wil ik nog vermelden dat je dit ook via de elektronische kanalen kunt uitvoeren, maar deze weg bewandel ik niet, omdat je hoogst waarschijnlijk niet vertrouwd bent met de spaanse taal.

 

Afhankelijk van de periode die je aanvraagt zul je meer of minder betalen. De R0 (nul) is een toeristische recreatieve vergunning van maximum 15 dagen. De R1 is één jaar geldig, de R2 = 2 jaar, de R3 = 3 jaar, de R4 =4 jaar. Minderjarigen hebben recht op de RM, deze is gratis en blijft 4 jaar geldig. De RJ voor personen boven de 65 jaar is ook gratis en heeft een geldigheid van 4 jaar. De RD is de gratis vergunning voor minder valide mensen en is ook gratis; duurtijd: ook 4 jaar.

Richtlijn voor de prijs van een vergunning is: Kl.1: 27,61 euro (3 j), Kl.2: 20,71 euro en Kl.3: 13,83 euro.

Deze prijzen zijn niet duur, de boetes wel daarentegen... tussen 300 en 500 euro per overtreding is niet niets. Dit alles staat te lezen in artikel 76 van de wet 17/2003, over het vissen in Canarias.

 

Daarenboven moet je voldoen aan de minimumgrootte van de gevangen vissoort. Deze afmetingen staan in dit document. Om een bestaande visvergunning te vernieuwen download je dit formulier, vul het in, print het 2 maal uit en leg het voor, samen met je bestaande vergunning in het dichtstbijzijnde vergunningskantoor.

 

Veel plezier in het vissen, maar vooral veel succes in het aanvragen van de nodige vergunning(en).