HOME WEER & RADAR NUTTIGE INFO PUZZEL- FUN- HOROSCOOP RESIDENTEN BUSDIENSTEN APOTHEKERS TENERIFE CONNECT TNT DOWNLOADEN ADVERTEREN-ABONNEREN CONTACT-COLOFON REACTIE VAN DE LEZER

Foto van de maand

(Klik op de foto voor groot formaat)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FACEBOOKGROEP KORT NIEUWS vlaggen TIPS & TRIPS COLUMNS
TNT ONLINE LEZEN Facebook-Groups-e1291281035929

Laatste update

      01-12-2019

Twitter-icon-TatarLawFirm Magnify green large WebcamqTenerife

 

 

Programmas Magnify green large PlayaBeach LogoTNT-Transparant F_tekst cover1 11868890_1639749766272105_142043142_n Omslagfoto_Klein

Er zijn verschillende jeepsafari's mogelijk.

Jeepsafari naar de Teide, jeepsafari naar Masca, Star Gazing Tour, een eiland rondrit of een tour op maat gesneden.

 

Lees meer...

Imposante rotsmassa's die kliffen vormen tot 600 meter hoogte.

Vanuit diverse punten van het eiland worden boottochten ingezet om dit wonder van de natuur te bezoeken.

De reuzekliffen van Los Gigantes bieden de bezoeker een van de meest opmerkelijke kustlandschappen van de Canarische eilanden.

 

Lees meer...

Dit gebied, met zijn uitgestrekte laurierwouden, ligt niet onmiddellijk in de belangstelling van het georganiseerde massatoerisme. De natuur is er overweldigend en de bezoeker wordt er verwend met een haast onbeperkte keuze aan goede visrestaurants, tapas-bars en goed gevulde wijnbodegas.

 

Lees meer...

Dat er in Tenerife veel te beleven valt lijdt geen twijfel.

Ook al komt u tijd tekort, een absolute must is een bezoek aan het National Park 'Las Cañadas'. Als u van het zuiden komt (Playa de las Americas, Ten-Bell, El Medano) volgt u best eerst Arona vervolgens "La Camella, La Escalona en Vilaflor. De weg via San Miguel is mooi maar in slechte staat en vol stuntig bochtenwerk.

 

Lees meer...

Op een paar kilometer van lcod de los Vinos ligt Garachico, een pittoresk dorpje aan de woeste noordkust. Eens was het dorpje dank zij haar bloeiend havenverkeer het commercieel centrum van Tenerife.

Vandaag is toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Toch heeft Garachico dat typische authentieke Tenerife weten te behouden.

Lees meer...

Deze prachtige stad met meer dan 36.000 inwoners ligt in de vallei die dezelfde naam draagt en die gevuld is met bananen-plantages.

De oude stad onderscheidt zich van het nieuwe gedeelte door monumentale architectonische gebouwen, typische, schaduwrijke Canarische patio´s en pleintjes en karakteriseert deze stad vooral door de oude karakteristieke huizen in zachte tinten. Het oude historische centrum dat tot nationaal monument is uitgeroepen is een must voor elke bezoeker.

 

Lees meer...

Deze stad is na Santa Cruz de tweede belangrijkste.

Het is in feite de oude hoofdstad en telt ruim 125.000 inwoners. De stad blijft nog hoofdstad qua cultuur en godsdienst, want de universiteit van San Fernando en het bisdom van de provincie zijn hier geïnstalleerd.

 

Lees meer...

 

Loro Parque: dierentuin

 

Aqualand: waterpretpark

 

Siam Park: waterpretpark

 

Jungle Park: dierentuin

 

Pueblo Chico: miniatuurpark

 

Piramiden van Güímar: museum

 

Camello Center: kamelenpark

 

Lees meer...

De kabelbaan brengt je in minder dan tien minuten tot net onder de top van de "Pico del Teide". Bij een bezoek aan het nationale park "Las Cañadas" is het een aanrader gebruik te maken van de kabelbaan. Het hoogteverschil bedraagt 1.185 en dat voel je in druk en in temperatuur.

 

Lees meer...

El molino de Vilaflor kan vrij vertaald worden als ‘de molen van Vilaflor’, maar van een molen is geen sprake, niets dat wijst op wieken... het lijkt meer op een aquaduct, dan op een molen.

Het pricipe is eenvoudig; er wordt water afgeleid van een bron, via een aquaduct, naar een bovengrondse verzamelput. De onderkant van deze put bevindt zich op gelijke hoogte met de molensteen en via een raderwerk, aangedreven door het stromend water uit de waterput, wordt de maalsteen aangedreven.

 

Lees meer...

Molino de agua

    Molino de Vilaflor...

    Teide National Park...

Nacional Parque

    Teide kabelbaan...

kabelbaan

    Acantilados de Los Gigantes...

acantilados

    Anaga Rural Park...

anagarural

    Garachico...

garachico11

    La Orotava...

Orotava11

    La Laguna...

La_Laguna

    Thema Parken...

Themaparken

    Jeep Safari...

Jeepsafari Terug

Wandelen en fietsen

Fietsen en wandelen, het kan zo gemakkelijk!

 

Bikemap! Het is echt geweldig! Op deze site die ook als app voor je telefoon kan gebruikt worden, kun je vele duizenden fiets- en wandelroutes vinden binnen heel Europa; zowel de officiële als door deze door de gebruikers ingevoerde routes.

In totaal staan er wereldwijd nu bijna 1,3 miljoen fietsroutes en ruim 48.000 wandelroutes in! Ook voor Tenerife vonden we vele routes die per gebied op te vragen  zijn.

In het programma kun je dan in- en uitzoomen, plannen en naar het

(ei)land van je keuze gaan.

Ook voor Nederland en België is deze site gemakkelijk te gebruiken.

Lees verder...

10529685_10204215237601593_1027856380_n

Hermano Pedro of broeder Pedro werd geboren onder de naam Pedro de San

José de Betancourt in Chasna (nu Vilaflor) op 21 maart 1626 in een boerenfamilie. Zijn gehele leven stond in functie van een onbaatzuchtige

zorg voor zieken en armen. Hij stierf in Guatemala op 25 april 1667 op de jonge leeftijd van 41 jaar en werd begraven in de San Francisco-kerk in

Antigua Guatemala.

In 1980 werd hij heilig verklaard door paus Johannes Paulus II in de Sint-Pietersbasiliek te Rome. De eigenlijke viering gebeurde bij een pausbezoek aan Guatemala op 30 juli 2002. Hij werd het toonvoorbeeld van Christelijke Barmhartigheid genoemd.

Het grotje van Hermano Pedro staat met 300.000 bezoekers per jaar in de

top 5 van de toerische bezienswaardigheden op Tenerife.

Lees meer...

Hermano Pedro

R0013315

Masca

Op de westflank van het ‘Parque Rural de Teno’ in de gemeente Buenavista del Norte opent het gebergte zich en komt de diepste kloof van Tenerife bloot te liggen. Bovenaan deze kloof ligt het meer dan pittoreske gehucht ‘Masca’ die op architectorisch vlak  toonaangevend is. Het oudste gebouw is ‘la casa de los Avinculados’. Ook het piepkleine kerkje uit de XVIII eeuw is een bouwkundig pronkstukje.

Lees meer...

10-88-D8-15-D6-3A-8E-25-49-74-CC-77-16-10-FE-F7-C4

Piramiden van Güímar

 

Abades (Arico)

Als je naar Abades rijdt moet je toch de nummering van de op- en afritten op de snelweg goed bijhouden, want deze nummers maken gekke sprongen. Eens voorbij afrit Cimiche-El Rio (49), Tajao (46) kom je afrit 42 tegen en daar moet je eraf.

Abades is een deelgemeente van Arico en ligt in het zuidoosten van het eiland. Dit witgeschilderde kustdorpje merk je reeds van ver op; alle huisjes mooi en rechtlijnig geschikt geven je direct een ordelijke indruk. Net een architecturaal pictogram. De ruim 2.500 bewoners zijn daar niet allemaal gelijktijdig aanwezig, ongeveer 50% van de huisjes horen toe aan Duitsers, die er hun korte of langere vrijetijdsperiodes verblijven.

Wie naar Abades gaat doet dit om te eten, om te duiken, om te zonnen of om naar het verlaten melaatsendorp te gaan..

Lees meer...

Er is veel te zien, er is veel te beleven in Tenerife. Activiteiten, ontspanningsmogelijkheden, excursies en bezienswaardigheden zijn legio... Deze lijst is niet compleet en wordt verder afgewerkt.

Soms kun je klikken op 'Lees meer...' als je je verder wil verdiepen over het gekozen onderwerp.

De Guanches waren een ontwikkeld volk en hadden een weerbare cultuur; dit staat recht tegenover hetgeen de Spanjaarden de wereld instuurden op het einde van de 15de eeuw; dat de oorspronkelijke inwoners van Tenerife een onderontwikkeld en primitief volk was.

Het koste de spanjolen toch 4 jaar eer Tenerife werd ingenomen, ná de Slag bij  Acentejo in 1494. Pas twee jaar later kon men de Guanches onderwerpen aan de Spanjaarden.

Güímar ligt aan de zuidoostkust van Tenerife op ongeveer 30 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Santa Cruz en is met haar 103 km² en haar 18.000 inwoners een middelgrote gemeente die zich verticaal uitstrekt van zeeniveau (barranco de Erques) tot ruim boven de 1.500 meter (Volcán de Arafo).

Lees meer...

guimar1 1960928_10201467529472169_654437211_o Banner_Tips&Trips

Playa Las Teresitas

Het mooiste strand van Tenerife wordt wel eens gezegd en je hebt

gelijk als je een zandstrand bedoelt. Het is niet alleen het mooiste,

maar ook het meest bekende.

Gelegen in San Andrés, ten noordoosten van de hoofdplaats Santa

Cruz, is dit een stukje exotisch natuurschoon. De bedoeling was om

in de onmiddellijke omgeving van Santa Cruz een strand te creëren

en de inwoners van het noordoostelijk gebied een prettige zon-zee-

strand-ontspanning te bezorgen.

Maar dat strand is er niet altijd geweest; deze ‘playa’ werd gereali-

seerd in 1970 en is dus bijgevolg een kunstmatig aangelegd strand.

Voordien was er enkel maar zwart zand te zien; dat is intussen ruim

40 jaar geleden. Maar hoe begin je daaraan? Hoe maak je een

1.000 meter lang strand en vooral hoe verander je het zand van

zwart naar goudgeel? En niet alleen de aanleg van het strand heeft

hoofdbrekens gekost, ook het antwoord op de vraag ‘hoe het strand

beschermen’ moest gevonden worden, en nog veel meer ook.

Lees meer...

P1010403

Top 6 van de bezienswaardigheden

Er zijn uitdagingen die niet  te beschrijven zijn... vooraleer je deze hebt beleefd. Paragliding is zo iets... Wil je Tenerife bekijken in ooievaarsperspectief dan moet je je laten vervoeren door de lucht. Gevoel en emoties kunnen wij hier niet weergeven.

    Paragliding...

Pueblo Chico (gesloten in december 2015)

Teide bij duisternis

Teide by night5

Watermolen in Vilaflor

1903995_10201633217174258_1498122704_n

Parque Marítimo in Santa Cruz

Palmetum in Santa Cruz

Palmetum1

Barranco del Infierno

barranco

Tajao

10906338_900774489954852_18

Vlindertuin of Mariposario

001

Cueva del viento

In het binnenland van Icod de los Vinos, het dorp van de oude drakenboom, ligt de "Cueva del Viento", een van de langste vulkanische tunnels ter wereld.

Het grottencomplex van Viento-Sobrado, ook nog 'de windgrot' genoemd is niets minder dan een vulkanische gang; de grootste van Europa, een van de grootsten van deze wereld.

Deze 'tubo volcánico' werd gevormd door de lavastromingen van de oude vulkaan 'Pico Viejo'.

Dit gangenstelsel heeft een totale lengte van ruim 20 kilometer, loopt over drie verschillende niveau's en zit vol met geomorfologische verschijnselen.

Lees meer...

DelViento

In Puerto de la Cruz leeft het moderne en functionele harmonisch samen met de typische en oude hoekjes van het kleine vissersdorpje dat Puerto was vóór de komst van het toerisme.

De eigenheid van deze stad is subliem; contrast en harmonie vloeien geruisloos in elkaar. Het klimaat is er milder in de zomer, frisser in de winter in vergelijking met het zuiden. Wij kiezen voor Puerto omwille van het  authentieke karakter. Het bevat tal van monumenten en een beschermd bouwpatrimonium waarvan je beslist gaat wegdromen.

Lees meer...

800px-PuertoLaCruzSkyline2

Puerto de la Cruz