HOME WEER & RADAR NUTTIGE INFO PUZZEL- FUN- HOROSCOOP RESIDENTEN BUSDIENSTEN APOTHEKERS TENERIFE CONNECT TNT DOWNLOADEN ADVERTEREN-ABONNEREN CONTACT-COLOFON REACTIE VAN DE LEZER

Foto van de maand

(Klik op de foto voor groot formaat)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FACEBOOKGROEP KORT NIEUWS vlaggen TIPS & TRIPS COLUMNS
TNT ONLINE LEZEN Facebook-Groups-e1291281035929

Laatste update

      01-11-2019

Twitter-icon-TatarLawFirm Magnify green large WebcamqTenerife link2

 

 

Programmas Magnify green large PlayaBeach LogoTNT-Transparant F_tekst cover1 D_eXoBDWsAA4xyF Terug 317 Teleférico del Teide_ Foto realizada desde La Rambleta - 3550 metros de altitud_ Alena-Romanenko-Travel-Blog-Tenerife-Day-5-Teide-National-Park (9) estacion_base_alta chio_mirador banner_nevado_-_2 Terug

Teide... kabelbaan

De kabelbaan brengt je in minder dan tien minuten tot net onder de top van de "Pico del Teide". Bij een bezoek aan het nationale park "Las Cañadas" is het een aanrader om van dit unieke moment gebruik te maken. Het hoogteverschil bedraagt 1.185 meter en dat voel je in druk en vooral in temperatuur.

 

Het liftstation is dagelijks geopend van 09.00 tot 17.00 uur, maar let op, vanaf 16.00 uur kun je niet meer omhoog, de gondels brengen vanaf dit uur mensen enkel nog naar beneden. De kabelbaan heeft een lengte van 2,482 kilometer en brengt een maximum van 35 passagiers per gondel van 2.365 naar 3.555 meter hoogte. De toegang naar de top, met zijn 3.718m tevens het hoogste punt van Spanje, is niet langer toegankelijk. Vanuit het bovenstation vertrekken echter wel nog steeds twee wandelpaden. Het ene voert je naar "La Fontaleza". Het andere naar "El Pico Viejo". Wil je deze paden bewandelen, dan moet je een vergunning in je bezit hebben.

 

WANDELPAD VAN LA FONTALEZA

Dit pad brengt je naar de noordzijde van de vulkaanspits. Aanvankelijk is het pad behoorlijk steil maar na enkele kilome-ters wordt de tocht veel makkelijker. Door de grote hoogte en ijle lucht wordt je sneller vermoeid. Het vergezicht bij aankomst is de geleverde inspanning meer dan waard. De Orotavavallei, het Esperanzawoud en de Atlantische Oceaan liggen letterlijk aan je voeten.

 

WANDELPAD NAAR EL PUNTO VIEJO

Dit pad is minder steil en gemakkelijker begaanbaar. Het brengt je naar een punt boven de krater van "La Montaña Chahorra" of "El Pico Viejo". In 1978 werd hier de laatste vulkaanuitbarsting van de Teide geregistreerd. Gedurende drie maanden stroomde uit deze 800 meter brede zijkrater, gelegen op 3.104 meter hoogte een constante stroom van lava. Vanop het wandelpad zie je onder je dan ook kilometerslange stroken van zwarte verharde lava. Het zijn de stille getuigen van deze gebeurtenis. Bij aankomst aan het uitzichtspunt heb je een prachtig vergezicht over de zuidelijke zijde van het eiland. Bij mooi weer zie je duidelijk de verschillende dorpjes, de toeristische urbanisaties en de luchthaven. Ook de eilanden La Gomera, El Hierro en La Palma zijn duidelijk te onderscheiden.

 

KLIMAAT

Hou er rekening mee, dat je je in het nationale park steeds op minstens 2.000 meter hoogte bevindt. Het klimaat is daar ook totaal anders dan eender waar op Tenerife. In de zomer kan de temperatuur hoog oplopen. 's nachts daalt de thermometer gevoelig en in de winter-maanden worden minima van -8 tot -10 graden Celsius genoteerd. De gemiddelde maandtemperatuur bedraagt in januari 4 graden C. en 17° C. in augustus.

 

GOEDE RAAD

Neem bij een bezoek aan "Las Cañadas" en de kabelbaan steeds volgende punten in acht: draag gepaste en warme kledij en schoeisel, ook in de zomer. Op grote hoogte zijn zon en licht veel sterker; zorg voor een goede zonnebril en zonnecrême. Neem steeds voldoende water met je mee en hou er rekening mee dat de grote hoogte en ijle lucht niet bevorderlijk zijn voor mensen met hartproblemen.

 

Inlichtingen : Kantoor Nationaal Park

C/ Doctor Sixto Perera González, nº 25  

38300 – El Mayorazgo. La Orotava

Telf. 922 922371

E-mail via de website: HIER