HOME WEER & RADAR NUTTIGE INFO PUZZEL- FUN- HOROSCOOP RESIDENTEN BUSDIENSTEN APOTHEKERS TENERIFE CONNECT TNT DOWNLOADEN ADVERTEREN-ABONNEREN CONTACT-COLOFON REACTIE VAN DE LEZER

Foto van de maand

(Klik op de foto voor groot formaat)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FACEBOOKGROEP KORT NIEUWS vlaggen TIPS & TRIPS COLUMNS
TNT ONLINE LEZEN Facebook-Groups-e1291281035929

Laatste update

      01-11-2019

Twitter-icon-TatarLawFirm Magnify green large WebcamqTenerife link2

 

 

Programmas Magnify green large PlayaBeach LogoTNT-Transparant F_tekst cover1 D_eXoBDWsAA4xyF

De Teide, dé berg op het eiland als het symbool van immense grootte, van onverschrokkenheid en van waardering.

Als je Tenerife bezoekt, dan moet je de Teide zien en benaderen, je moet hem betreden, je moet hem voelen...

Impressionante vulkanische hoogte met bovenin een gat waar ooit lava, brokstukken, vuur en stof zijn doorgespoten en waar ongetwijfeld nog veel debris zal doorstromen in een nabije of verdere toekomst.

 

Niet alleen door de ruwheid, maar ook door de schoonheid wordt hij alom geprezen. De Teide staat mooi op het eiland, dat zal iedereen beamen en dat zie je tot de duisternis is ingevallen. Daarna niets meer... denkt de gewone sterveling.

 

Als de nacht intreedt krijgt de onmiddellijke omgeving van de Teide een andere opdracht. Haar zwarte en donkere duisternis zorgt ervoor dat er geen licht wordt waargenomen, 0% lichthinder en 0% lichtvervuiling; niets pollutie dus, en dat resulteert in een duidelijke en scherpe waarneming van wat we in het heelal kunnen zien.

Denken we maar aan de observatie van sterrenstelsels, van planeten, van asteroïden of planetoïden. Met de recente doortocht van een meteorenstorm, met 9 meteorenregens in 2013, 10 in 2014 is dit de beste plaats voor observatie... juist, de Teide.

Je hoeft geen astronoom of astrofotograaf te zijn om te genieten van iets waarbij de Teide in het niets verdwijnt. Naar omhoog kijken wordt vaak in verband gebracht met iets romantisch. Voor de romanticus is de ster niet meer dan een ster, maar voor mensen die verder gaan schuilt achter iedere ster een heel verhaal. Geen wonder dat een sterrenhemel een onwezenlijke aantrekkingskracht uitoefent op de mensheid.

 

En je hebt er niet veel voor nodig; geen peperdure apparaten om al dat moois te aanschouwen, enkel je ogen én het spreekwoord ‘goed uit je doppen kijken’.

 

Je kunt je ook laten begeleiden: men brengt je met een bus naar de Teide (opstapmogelijkheid  tussen Costa del Silencio en Adeje) met een ervaren gids.

 

Teide by night Terug Teidbn TeideBN2

Teide in totale duisternis