HOME WEER & RADAR NUTTIGE INFO PUZZEL- FUN- HOROSCOOP RESIDENTEN BUSDIENSTEN APOTHEKERS TENERIFE CONNECT TNT DOWNLOADEN ADVERTEREN-ABONNEREN CONTACT-COLOFON REACTIE VAN DE LEZER

Foto van de maand

(Klik op de foto voor groot formaat)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FACEBOOKGROEP KORT NIEUWS vlaggen TIPS & TRIPS COLUMNS
TNT ONLINE LEZEN Facebook-Groups-e1291281035929

Laatste update

      01-12-2019

Twitter-icon-TatarLawFirm Magnify green large WebcamqTenerife

 

 

Programmas Magnify green large PlayaBeach LogoTNT-Transparant F_tekst cover1 11868890_1639749766272105_142043142_n Omslagfoto_Klein
Terug Banner_Reactievanlezers
* Required

Soms heb je zin om commentaar te geven of om  

een reactie te schrijven in verband met deze website. Dit kan gaan over de inhoud, de diversiteit of de lay-out. Dit kan ook een idee zijn om deze website te verbeteren of aan te passen.

 

Wij hebben met deze wens rekening gehouden en door het eenvoudige script rechts in te vullen kun je je commentaar kwijt.

Pro's of contra's, aanwijzingen, opmerkingen en bemerkingen worden door de redactie steeds onderzocht en zo verwijnt het eenrichtingsverkeer op deze site.

 

De reacties die relevant zijn voor de werking en de verdere uitbouw van deze stek zullen hieronder gepubliceerd worden.

Je kunt een alias- of nickname gebruiken, maar zorg steeds voor een correct ingevuld e-mailadres.

Banner_Reactievanlezers

Hier plaatsen wij de ingestuurde reacties en vragen

 

Guy P.

Proficiat met de goede info site.

Ikzelf maak er gebruik van om zelf mijn modelo 210 in te vullen. Wij hebben een appartement in Andalousia en niet op Tenerife, (dit door vroegere privé ongevallen van onze dochters). Geen eiland voor ons al beseffen we best dat het daar beter is in de winter. Nu mijn vraag, ik lees dat we vanaf dit jaar maar één form. modelo 210 voor beide eigenaars moeten invullen maar onderaan de pagina lees ik dan toch dat er zoals vroeger toch op elke naam een aangifte moet ingediend worden. Wat is nu eigenlijk wettelijk ? Graag verduidelijking a.u.b.

Nogmaals bedankt voor alle goede info, dit leek mij wat onduidelijk.

Ons antwoord - Dank voor de waardering. De TNT-pagina op de website die je raadpleegde is een verzameling van berichten over het model 210. De meest relevante informatie staat bovenaan, de oudere berichten onderaan.

Een garage die los staat van het appartement of het huis dat je bezit moet apart aangegeven worden.

 

emonty

Mooie reportage, maar met enkele onwaarheden.

Ten Bel begon in Gent in 1964 en werd opgericht door een Leuvense juwelier dhr. Van Hove samen met Dr. Meysman van Lemberge en Chris Ferket, kunstenaar in Sint Martens Latem.

Michel Huygen kwam in the picture in 1966 toen de bouw van de eerste Ten Bel residentie Bella Vista dringend een geldinjectie nodig had om afgewerkt te kunnen worden.  Huygen kocht alle aandelen op en verkocht het grootste deel ervan aan investeerders die daarvoor een flinke meerwaarde betaalden.

Ten Bel werd in 1972 opgenomen in de Luxemburgse holdingmaatschappij HOLIDAY INVESTMENT COMPANY S.A. die door Michel Huygen opgericht werd en waarvan hij alle stichtersaandelen op zak had.

Er kan nog méér aan dit verhaal toegevoegd worden, maar wat baat dit nog allemaal 16 jaar na de dood van visionair Michel Huygen ?

Ons antwoord - Wij hebben je opmerkingen i.v.m. TenBel in goede orde ontvangen. Het artikel werd geschreven aan de hand van getuigenissen en van documentatie die voor ons beschikbaar waren.

Wat jij onwaarheden noemt zijn voor ons ontbrekende gegevens die wij graag gebruiken om het artikel aan te passen. Heb je nog meer relevante informatie die niet in de artikelenreeks voorkomt dan mag je dit doorsturen.

 

Jan E.

Ik kom heel regelmatig naar Tenerife.

De kans is groot dat ik er ooit definitief kom wonen.

Hierover gaat de vraag (nog) niet.

Maar denkt u dat het mogelijk is als buitenlander werk te vinden op Tenerife?

Waar zijn de interessantste advertenties te vinden? Welke jobs worden meest gevraagd?

Ik besef dat Spaans spreken uiteraard een must is.

Ons antwoord -  Met stip... is het Spaans beheersen een must vooraleer je naar Tenerife verhuist en er werk wil vinden. De ervaring heeft mij geleerd dat 'toerisme' de meeste jobs aanbiedt. Nogal wiedes als deze sector 80% van de totale eilandeconomie vertegenwoordigt.

Werk is altijd te vinden indien je akkoord gaat met het (uur)loon dat hier uitbetaald wordt. Ik spreek van 5 tot 8 euro per uur in de horecasector.

Ik plaats HIER dagelijks jobaanbiedingen. Wil je vast werk dan moet je je in orde stellen met de regelgeving en moet je hier wonen, een NIE-nummer bezitten en in orde zijn met de ziektewetgeving.

Wat je moet doen om te verhuizen staat HIER uitgelegd.

 

Greet VdV

Beste. Ik heb gelezen dan in de maand mei er een reductie bestaat voor de inkom van de barranco (del infierno nvdr.). Maar hoe moet je dit doen? Weet u wat de code is? Want ik zie dat je een code kan intypen maar nergens wordt die vermeld. Wij willen graag binnen kort deze prachtige omgeving verkennen.

Een vriendelijke groet en bedankt voor alle info. Ik lees de TNT steeds uit en hoedje af om iedere keer weer een mooi gevuld blad voor te schotelen.

Ons antwoord: Kortingen worden toegestaan aan residenten en promokortingen worden uitgedeeld aan wedstrijden en tombola's als prijzen.

U bent vermoedelijk geen rechtmatige eigenaar van een promocode en u zal daarvan ook geen gebruik kunnen van maken. Jammer...

 

Carl C

Bedankt voor al die nuttige info. Het is wel zo complex dat ik de actuele toestand niet meer begrijp.

Ik sta op punt iets te kopen in Tenerife, om in tweede fase te komen wonen.

Om de eerste fase te overbruggen, moet ik verhuren anders is het financieel niet haalbaar.

Is het nu te doen of moet ik mijn project stopzetten?

Ons antwoord - Als je een eigendom verhuurt moet je je in orde stellen met de wet op de 'Viviendas Vacancionales'. Wat dat impliceert kan enkel een boekhouder, een immokantoor of een advocaat je uitleggen.

Het principe dat je hanteert, 'ik moet verhuren om budgettair te overleven' is geen gezonde instelling en brengt je zeker in een impasse wanneer de huur niet aanslaat.

Misschien kun je wat opsteken van onze pagina 'Ik verhuur'

 

Johnny VD

Heb boeiende reportage gelezen over het ontstaan van Ten Bel.een vriend van mi(hi was Voorzitter)j kwam er met zijn dansgroep "INCAR" regelmatig optreden.Het verhaal van de spijtige teloorgang wil ik wel vernemen.Ik weet dat dhr Huygen op  de laatste periode van zijn leven(hij overleed uiteindelijk plots)  hardnekkig zocht naar bekwame opvolging.Wat blijkbaar niet lukte.

Ons antwoord -  Zijn zoon Jan heeft een tijd lang de honneurs waargenomen. Dat lees je in deel 2, Ten Bel, de teloorgang.

 

Frank W

Leuke informatieve website hebben jullie.

Wakkert alleen nog meer de drang aan om een eigendom te kopen in Tenerife.

Zal regelmatig een kijkje komen nemen hier over op de hoogte te blijven.

Doe zo voort.

Ons antwoord - Dank voor dit leuke berichtje en voor de waardering.

 

Adriana

Hallo graag zou ik informatie willen ontvangen om een maandelijkse advertentie te plaatsen over ons makkelaarskantoor Property Alliance in C.C. San Eugenio in de TNT blad en website kosten enz.

Ons antwoord: Je kunt daaromtrent al je vragen richten via het e-mailadres tenerife.tnt@gmail.com of te bellen naar +34 646 770 115.

 

Piet B

Als men Resident wil worden in Tenerife, moet men zich eerst in Belgie (in de gemeente) uitschrijven alvorens de nodige procedures te doorlopen in Tenerife ? Of kan dit na het "Resident" zijn?

Ons antwoord:  Je moet je eerst uitschrijven uit het gemeentelijk register en dat doe je in het gemeentehuis.

De rest kun je lezen op www.tnttenerife.com/ik-verhuis (HIER)

 

Marco

Weten jullie ook wanneer het feest VIRGEN DEL CARMEN begint in 2016. Dat willen we weer meemaken en   hoor dat graag van u.

Ons antwoord: 'Virgen del Carmen' is de patroonheilige van het eiland Tenerife en wordt als dusdanig overal gevierd op 16 juli. Rond deze periode komt het heiligenbeeld uit de kerken en wordt het rondgedragen zodat iedereen de H. Maagd kan aanschouwen. Er vormen zich op deze feestdag heel wat maritieme processies omdat zij ook de beschermheilige is van alle vissers

In Puerto de la Cruz wordt dit feest jaarlijks herhaald op de dinsdag vóór 16 juli

 

Paul H

I would like a quote for the transportation of goods in a 20 ft container from Brunssum in the Netherlands to Chayofa on Tenerife. all costs included, such as transport container port, forms, additional costs. Yours sincerely.

Ons antwoord: For containertransport I'll refer a specialist. Please, contact <tomide11@hotmail.com>

 

Martha W

Hugo Petitjean heeft een artikel geschreven over de tentoonstelling "Artistas en Arona".  Mooi artikel en ik zou daar graag een kijkje gaan nemen omdat ikzelf ook schilder. Exacte plaats noch openingsuren zijn vermeld.  Kan je mij deze even doormailen?

Dank bij voorbaat Marth

Ons antwoord: In feite staat de locatie wel vermeld in het artikel. Het staat in de titel "Collectieve tentoonstelling "Artistas en Arona" in het plaatselijke gemeentehuis. In het gemeentehuis van Arona dus.

Ook ons lid Marc Olbrechts stelt daar tentoon.

Nog tot 30 november. De openingsuren vind ik ook niet terug, maar feit is dat dit gedurende de openingsuren van het gemeentehuis moet zijn. Doorlopend van 10,00 tot 18,00 uur of zoiets,

Plaza del Cristo de la Salud, 1, 38640 Arona, Santa Cruz de Tenerife - 922 76 16 00

 

R van Beveren

Met veel interesse heb ik het artikel ; huurwet in het kort gelezen; Nu stel ik me de vraag;

Stel mijn broer wil een maand in mijn huis verblijven, daar hij een huis bezit in Frankrijk, ruilen we gewoon. Vrij simpel lijkt mij, en geen gedoe. Hoe zit dat met zulks een uitzonderingen, en tot hoever kunnen we familie in ons huis laten verblijven( ouders, zus, broer ) en stel inspectie komt langs. Hoe dit allemaal te bewijzen.

Ons antwoord: Het antwoord kan gegeven worden met een nieuwe vraag. <Wordt er verhuurd?>

Neen, dan is de huurwet hier niet van toepassing. Familiebanden kunnen snel worden aangetoond.

Je kunt het ook oplossen met een Spaanstalig attest die je invult met de gegevens van de familie die aanwezig zijn in je optrekje.

 

Jacqui VR

Waar kan ik terecht voor het invullen van Model 210 aangifte (Cadastral.) als niet ingezetene.

Ons antwoord: Dit staat op uitgelegd op de pagina www.tnttenerife.com/modelo-210. (HIER) Je kunt dit gerust zelf invullen. Ieder immokantoor beschikt wel over een gestor die dit soort zaken kan behartigen.

 

Mich&Lin

Bedankt voor deze informatieve website!

Wij checken deze dagelijks.

Ons antwoord: Dank voor het vertrouwen

 

Annicaert

Ik zou graag een schoon appartement huren om te overwinteren vanaf 02/01/2016 tot 31/03/2015. Op uw internet site is hiervoor geen informatie te vinden. Kan u mij zeggen waar ik een luxe appartement of villa kan huren met alles erop en eraan.

Ons antwoord: Deze website houdt zich onder geen beding bezig met reguliere vastgoedverhuur.  

Wel kun je de officiële vastgoedverhuurders terug vinden in het TNT-Magazine. Alle adverteerders hebben Nederlandstalig personeel in dienst. TNT-Magazine kun je downloaden of online lezen op onze website.

120