HOME WEER & RADAR NUTTIGE INFO PUZZEL- FUN- HOROSCOOP RESIDENTEN BUSDIENSTEN APOTHEKERS TENERIFE CONNECT TNT DOWNLOADEN ADVERTEREN-ABONNEREN CONTACT-COLOFON REACTIE VAN DE LEZER

Foto van de maand

(Klik op de foto voor groot formaat)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FACEBOOKGROEP KORT NIEUWS vlaggen TIPS & TRIPS COLUMNS
TNT ONLINE LEZEN Facebook-Groups-e1291281035929

Laatste update

      01-11-2019

Twitter-icon-TatarLawFirm Magnify green large WebcamqTenerife link2

 

 

Programmas Magnify green large PlayaBeach LogoTNT-Transparant F_tekst cover1 D_eXoBDWsAA4xyF Terug

Puerto de la Cruz

In Puerto de la Cruz leeft het moderne en functionele harmonisch samen met de typische en oude hoekjes van het kleine vissersdorpje dat Puerto was vóór het toerisme.

 

Wat u niet mag overslaan zijn San Telmo, La Casa de las Aduanas (douanehuis), Castillo de San Felipe, en in het algemeen La Ranilla. Het Taoro-park, waar trouwens ook het Casino gelegen is, ligt als een uitgestrekte, groene gordel om de stad. De Botanische tuin die uit 1788 dateert, huist planten- en bloemensoorten afkomstig uit de vijf kontinenten.

Puerto de la Cruz is een mooie oude en toeristische stad met barokke kerken, een botanische tuin en het bekende Loro Parque met zijn haaientunnels, apen, dolfijnen en hoe kan het ook anders: papagaaien.

 

Puerto de la Cruz, het oudste en belangrijkste toeristische centrum van Noord-Tenerife, is gelegen in het kustgebied van de spectaculaire vallei van La Orotava. De grond is er vruchtbaar tot aan de gordel van het pijnbomenwoud, die de grens vormt tussen de groen ogende kustzone en het ruwe berggebied richting de Teide.

Het kleine vissersdorp is uitgegroeid tot een belangrijke havenstad en in de oude kern treft de bezoeker pittoreske hoekjes als de Plaza de Charco, San Telmo en de oorspronkelijke havenpier. Alle voorzieningen van een toeristisch centrum zijn ruim aanwezig en, na een lange wandeling langs de boorden van de oceaan, is het aangenaam vertoeven in de vele handelszaken of op een rustig terrasje.

 

Een bezoek meer dan waard is bijv. de Botanische Tuin -enig in zijn soort omwille van zijn ecologische ligging en het exceptioneel klimaat- en het Loro Park met de grootste papegaaiencollectie ter wereld, het prachtige dolfinarium, het tijgereiland, de collectie pinguins en de onderwatertunnel te midden vissen en haaien in hun natuurlijke leefomgeving.

 

De typische infrastructuur van elke grootstad, kerken, bibliotheken en historische gebouwen verdient onze aandacht en wij denken hierbij aan de kerk Nuestra Señora de la Peña, het Kasteel van San Felipe en het Casa de la Aduana.

Ondanks de rotsachtige vulcanische kust kan gezwommen en gebaad worden in de beste omstandigheden. Het populaire Lago Martiánez -onder meer bekend omdat het werd ontworpen door de beroemde schilder-architect Cesar Manrique afkomstig uit het naburige Lanzarote- is een artificieel aangelegd meer aan de rand van de zee, omkaderd door prachtige siertuinen en lange wandelpaden.

puertodelacruz Puerto_big 1791806 11724551 Puert STelmo Terug