HOME WEER & RADAR NUTTIGE INFO PUZZEL- FUN- HOROSCOOP RESIDENTEN BUSDIENSTEN APOTHEKERS TENERIFE CONNECT TNT DOWNLOADEN ADVERTEREN-ABONNEREN CONTACT-COLOFON REACTIE VAN DE LEZER

Foto van de maand

(Klik op de foto voor groot formaat)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FACEBOOKGROEP KORT NIEUWS vlaggen TIPS & TRIPS COLUMNS
TNT ONLINE LEZEN Facebook-Groups-e1291281035929

Laatste update

      01-11-2019

Twitter-icon-TatarLawFirm Magnify green large WebcamqTenerife link2

 

 

Programmas Magnify green large PlayaBeach LogoTNT-Transparant F_tekst cover1 D_eXoBDWsAA4xyF Terug

La Orotava

Deze prachtige stad met meer dan 36.000 inwoners ligt in de vallei die dezelfde naam draagt en die gevuld is met bananen-plantages.

 

De oude stad onderscheidt zich van het nieuwe gedeelte door monumentale architectonische gebouwen, typische, schaduwrijke Canarische patio´s en pleintjes en karakteriseert deze stad vooral door de oude karakteristieke huizen in zachte tinten. Het oude historische centrum dat tot nationaal monument is uitgeroepen is een must voor elke bezoeker.

De parochiekerk La Concepción is een nationaal monument. Het 'Casa de los Balcones' (huis met de balkons) is een juweeltje van de traditionele architectuur van Tenerife. In de bergen van La Orotava zijn heel wat wandelroutes te vinden waarvan sommige tot bij Cañadas del Teide komen, wat een prachtig en beschermd vulkanisch gebied is en tevens Nationaal Park.

 

De stad bezit ook een botanische tuin, 'La Hijuela del Botánico', met meer dan 3.000 verschillende tropische- en subtropische plantensoorten die voornamelijk uit Zuid- en Centraalamerika, Afrika en Australië afkomstig zijn. In het centrum is het ideaal vertoeven in de Jardin Victoria, een recreatieve, groene zone met wandelpaadjes die je tussen de vele bomen, planten en bloemen leiden en ook het beroemde mausoleum uit Carrara-marmer naar de hand van de franse architect Adolphe Cocquet (1882).

 

De drie mooie stranden 'El Bollullo', 'Martín Alonso' en 'El rincón (vulkanisch zand) die bij la Orotava horen zijn heel rustige stranden.

 

De stad strekt zich uit over de immense bananenvallei met dezelfde naam. Het oude centrum bezit prachtige, architectonische monumenten en vele, mooie herenhuizen, Canarische patio´s, typische pleintjes en grote huizen die aan de eeuwenoude adel toebehoorden. Het oude gedeelte van de stad, dat volledig van nationaal belang is uitgeroepen, mag u zeker niet vergeten te bezoeken. De parochiekerk van Nuestra Señora de la Concepción is nog een voorbeeld van een nationaal monument. La Casa de los Balcones (Het Huis met de balkons) is een fijn staaltje van de traditionele stijl van het eiland. In het huis kunt u het documentatie- en researchcentrum van de ambachtelijke kunsten uit Spanje en Amerika bezoeken, en het artesanale centrum Eladio Machado. Voor toeristische wandelroutes moet u in de bergen van La Orotava zijn. Verschillende routes eindigen in het Nationale Park Cañadas del Teide.

Orotava Balcones