HOME WEER & RADAR NUTTIGE INFO PUZZEL- FUN- HOROSCOOP RESIDENTEN BUSDIENSTEN APOTHEKERS TENERIFE CONNECT TNT DOWNLOADEN ADVERTEREN-ABONNEREN CONTACT-COLOFON REACTIE VAN DE LEZER

Foto van de maand

(Klik op de foto voor groot formaat)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FACEBOOKGROEP KORT NIEUWS vlaggen TIPS & TRIPS COLUMNS
TNT ONLINE LEZEN Facebook-Groups-e1291281035929

Laatste update

      01-11-2019

Twitter-icon-TatarLawFirm Magnify green large WebcamqTenerife link2

 

 

Programmas Magnify green large PlayaBeach LogoTNT-Transparant F_tekst cover1 D_eXoBDWsAA4xyF Terug

 La Laguna...

Deze stad is na Santa Cruz de tweede belangrijkste.

 

San Cristóbal de La Laguna heeft een oppervlakte van 102 km² en is in feite de oude hoofdstad en die ruim 125.000 inwoners telt. De stad blijft nog hoofdstad qua cultuur en godsdienst, want de universiteit van San Fernando en het bisdom Tenerife zijn hier geïnstalleerd.

 

De hele stad staat vol met grootse architectonische monumenten, paleizen en traditionele huizen uit de 17e en 18e eeuw. Bij de godsdienstige monumenten zijn de belangrijkste de kathedraal, de kerken van Santo Domingo en La Concepción (waarvan deze laatste zowel een historisch als artistiek hoogstandje is).

 

Ook de kerk van de Heilige Christus en de kapel van San Miguel zijn een bezoekje waard. Wie op zoek is naar geschiedenis en kunst kan zijn hartje ophalen in het museum Casa Osuna, het museum van de “vrienden van de economische gemeenschap”, het museum van de kathedraal en het museum van La Concepción.

 

La Laguna heeft ook rijke landbouwzones, zoals Tejina en Valle Guerra. Toeristische vakantieoorden zoals Bajamar en Punta del Hidalgo bieden eersteklas hotels, natuurlijke zwembaden en prachtige landschappen. De twee industriële zones La Cuesta en Taco horen ook nog bij de gemeente.

 

De stad lag aanvankelijk bij een meer dat in 1837 werd drooggelegd voor de landbouw. Oorspronkelijk was de plaats een legerkamp van de troepen van Fernández de Lugo. Soldaten die hadden deelgenomen in de strijd vestigden zich in de plaats en diverse kloosters van religieuze ordes volgden. In 1792 werd de universiteit opgericht.

 

In de stad bevindt zich nog steeds de Universiteit van La Laguna. Vlak bij de universiteit ligt het vliegveld Los Rodeos. Op dit vliegveld vond in 1977 de vliegtuigramp van Tenerife plaats waarbij twee vliegtuigen op elkaar botsten en ruim 500 doden te betreuren vielen.

 

In 1999 werd de stad opgenomen in de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

La Laguna1 La Laguna