HOME WEER & RADAR NUTTIGE INFO PUZZEL- FUN- HOROSCOOP RESIDENTEN BUSDIENSTEN APOTHEKERS TENERIFE CONNECT TNT DOWNLOADEN ADVERTEREN-ABONNEREN CONTACT-COLOFON REACTIE VAN DE LEZER

Foto van de maand

(Klik op de foto voor groot formaat)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FACEBOOKGROEP KORT NIEUWS vlaggen TIPS & TRIPS COLUMNS
TNT ONLINE LEZEN Facebook-Groups-e1291281035929

Laatste update

      01-11-2019

Twitter-icon-TatarLawFirm Magnify green large WebcamqTenerife link2

 

 

Programmas Magnify green large PlayaBeach LogoTNT-Transparant F_tekst cover1 D_eXoBDWsAA4xyF

Double click to insert body text here...

Gasnetwerk

Twee jaar, dat is naar schatting, de tijd dat de havenautoriteiten van Santa Cruz de Tenerife nodig zullen hebben om de invoering van gas naar het eiland te realiseren.

 

De huidige toestand is middeleeuws te noemen. Lichte vrachtwagentjes rijden dagdagelijks rond met gasflessen achter in de bak, om de bevolking te voorzien van gas. Velen kopen hun gas voorraad in kleine of grote recipiënten als brandstof voor het koken of zelfs voor het maken van warm water. Als je hier niet verblijft, kun je je niet voorstellen hoe grootschalig deze markt is.

 

De import van gas is de eerste stap om het eiland te voorzien van een propere brandstof. Dat zal uitgewerkt worden in verschillende stappen, waarvan de distributie van gas via leidingen de laatste stap is. Dus zullen de kleine vrachtwagentjes nog wel een tijd lang het eiland doorkruisen met de gasflessen in de achterbak.

 

De havenautoriteiten, samen met het ‘Cabildo de Tenerife’, zetten een project op stapel waarbij de invoering van gas het centraal staat. Invoeren betekent transport, opslag en verdeling van het gas.

Dit kondigde de voorzitter van de havenautoriteit van Santa Cruz de Tenerife, Pedro Rodríguez Zaragoza, en de Voorzitter van het Cabildo, Carlos Alonso dit aan in een verklaring aan de media. "Dit is een project die gezamenlijk gedragen wordt en waarvan het doel is om het gas op het eiland te voorzien.

 

De vraag aan Europa werd reeds gesteld in het begin van het jaar, maar pas nu kwam het duidelijke antwoord dat de Europese Gemeenschap het project zal helpen financieren en realiseren.

De noodzakelijke twee miljoen euro investeringsgeld wordt dan als volgt bijgedragen: € 500.000 wordt betaald door de havenautoriteiten, € 500.000 wordt geschonken door de regering van Tenerife en € 1.000.000 zal worden bijgepast door Europa.

 

Het ambitieuze project, met name, de gasvaartuigen, de haveninstallaties, de voorziene installaties om het gas aan land te brengen, te stockeren en te distribueren moet klaar zijn in twee jaar tijd, verklaarde de verantwoordelijke voor het toegangsbeleid van Tenerife, Rodríguez Zaragoza.

 

Het project kadert ook in een ecologisch verantwoord energiebeleid, die ervoor moet zorgen dat propere brandstoffen de meer vervuilende moet vervangen, in een eerste fase voor de boten, later voor een gasnetwerk die het volledige eiland moet beslaan.

 

Ook de bonus van de Europese Unie kadert in het idee om snel werk te maken van propere brandstoffen.

Carlos Alonso benadrukte dat de goedkeuring van dit project, in het kader van ‘Red Transeuropea’ het transeuropese vervoersnet, niet alleen de haven van Santa Cruz zal voorzien, maar ook de luchthaven Reina Sofia in het zuiden van het eiland.

 

Het project is een goed doordacht plan die binnen twee jaar haar vruchten moet afwerpen binnen de transportsector. Daarna komt er een verdere uitbreiding naar andere sectoren.

Terug