HOME WEER & RADAR NUTTIGE INFO PUZZEL- FUN- HOROSCOOP RESIDENTEN BUSDIENSTEN APOTHEKERS TENERIFE CONNECT TNT DOWNLOADEN ADVERTEREN-ABONNEREN CONTACT-COLOFON REACTIE VAN DE LEZER

Foto van de maand

(Klik op de foto voor groot formaat)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FACEBOOKGROEP KORT NIEUWS vlaggen TIPS & TRIPS COLUMNS
TNT ONLINE LEZEN Facebook-Groups-e1291281035929

Laatste update

      01-11-2019

Twitter-icon-TatarLawFirm Magnify green large WebcamqTenerife link2

 

 

Programmas Magnify green large PlayaBeach LogoTNT-Transparant F_tekst cover1 D_eXoBDWsAA4xyF

  Caserío de Masca...

In het hinterland van het ‘Parque Rural de Teno’ in de gemeente Buenavista del Norte bevinden zich  de grootste en diepste kloven, tevens de meest indrukwekkende rotsmassa's van het eiland. Binnen dit natuurlijk gegeven ligt het gehucht Masca. Dit pittoresk, en onlangs nog etnografisch en architectonisch beschermd gebied, is één van de toeristische trekpleisters van Tenerife die je zeker moet bezoeken bij een verblijf op het grootste der Canarische Eilanden.

Indien je naar Masca rijdt via Santiago del Teide, stop dan eens aan de ‘Mirador de Cherfe’ voel aan de levende lijve hoe klein (van gestalte) een mens wel is...

 

De huizen in Masca werden gebouwd in functie van het topografisch gegeven en in relatie met het werk dat de inwoners (vroeger) uitvoerden, meestal aard-gerelateerd zoals landbouw, fruitteelt, enz... De bouwstijl is een van de beste voorbeelden van natuurlijke architectuur van de Canarische eilanden.

Vandaag leven de Masca'nen hoofdzakelijk van het toerisme en gebruiken hun huisjes nu als bezienswaardigheid.

Trekpleisters zijn het kerkje, zeg maar een grote kapel, dat werd gebouwd in de 18de eeuw in advocatie voor de Onbevlekte Ontvangenis, het museum ondergebracht in een verbouwd Masca'aans huis, de talrijk uitstekende mini-terrasjes en het wandelpad dat zich in de barranco stort.

Er is tevens een archeologische site met rotstekeningen van de vroege inwoners.

 

De Barranco van Masca is een van de meest spectaculaire kloven op het eiland. De afdaling tot aan de oceaan is, letterlijk en figuurlijk,  adembenemend.  Wil je niet op je stappen terugkeren, dan neem je aan het eind van de barranco de boot tot in Los Gigantes.

Er is één maar: mensen met een beperking kunnen er niet in. Er zijn geen rolstoel-faciliteiten en ben je rap op de adem getrapt, dan neem je best niet deel aan een dorpswandeling.

 

En als je van stappen houdt, dan kun je in El Palmar de ‘Camino de los Guanches’ nemen tot in Masca... zo moest het in een ver verleden ook gebeuren: te voet !!!

masca_mapa Masca Terug Masca 3 Masca Shuttle Masca6 Masca4 Masca5 Masca2 Masca1