HOME WEER & RADAR NUTTIGE INFO PUZZEL- FUN- HOROSCOOP RESIDENTEN BUSDIENSTEN APOTHEKERS TENERIFE CONNECT TNT DOWNLOADEN ADVERTEREN-ABONNEREN CONTACT-COLOFON REACTIE VAN DE LEZER

Foto van de maand

(Klik op de foto voor groot formaat)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FACEBOOKGROEP KORT NIEUWS vlaggen TIPS & TRIPS COLUMNS
TNT ONLINE LEZEN Facebook-Groups-e1291281035929

Laatste update

      01-12-2019

Twitter-icon-TatarLawFirm Magnify green large WebcamqTenerife

 

 

Programmas Magnify green large PlayaBeach LogoTNT-Transparant F_tekst cover1 11868890_1639749766272105_142043142_n Omslagfoto_Klein Terug Banner_Busdiensten

Het openbaar vervoer in Tenerife is goedkoop, goed geregeld en goed verspreid; dit is zowat de teneur als men over het openbaar vervoernetwerk spreekt. Maar niet alles is piekfijn in orde; de regelmaat van bepaalde lijnen komt soms in opspraak en de aansluitingen laten soms veel te wensen over.

En precies dat hekel punt wordt aangepakt, de frequentie en regelmatigheid van het busvervoer zal verbeteren, zegt een woordvoerder van TITSA (Transportes Interurbanos de Tenerife SA).

Het zuiden van het eiland wordt beloond. Meer communicatie naar de reizigers, hogere frequenties en meer symmetrie worden vanaf vandaag trefwoorden die aan de publieke service worden toegevoegd.

Voorzitter van de eilandregering, Carlos Alonso, heeft uitgelegd dat de zuidelijke metropool wordt verlost van een verouderde dienstverlening die onvoldoende was afgesteld op de hedendaagse normen. Een aantal lijnen van groot maatschappelijk belang zullen worden geoptimaliseerd. Denk daarbij aan de verbindingen van en naar de luchthavens en klinieken. Hier worden 44 lijnen ingelegd waarvan 16 nieuwe verbindingen. De frequentie naar het ‘Hospital del Sur’ wordt verminderd tot  30 minuten.

De Cabildo President legde uit dat het de bedoeling

is om ‘het zuiden te koppelen aan zichzelf.’ Hij ver-

duidelijkt dat dit slechts de eerste stap is van een

reeks uitdagingen ter bevordering van de mobiliteit

binnen de toeristische sector in het zuiden van

Tenerife.

‘Het nieuwe netwerk zal de bestaande 868 bushaltes

optimaliseren, de reistijden en frequenties aanpassen

aan de behoeften en overlapping vermijden die de

gebruiker in vele gevallen verwart.

En zo komen er nieuwe buslijnen naar Cho, Parque

de La Reina, Montaña Pelada of naar Los Toscales,

die tot nu toe geen busdienst hadden.

Deze totaalverandering is er gekomen na rugge-

spraak met alle gemeenten in Tenerife, die de noden

en tekortkomingen binnen hun gemeente hebben in

kaart gebracht in verband met de doeltreffendheid

van bestaande verbindingen of het ontbreken ervan.

Omdat het aanbod aanzienlijk is veranderd en/of

aangepast werd een nieuwe website waarop het

geheel overzichtelijk is online gezet.

Dit kun je HIER bekijken.

In het zuiden van Tenerife zullen er straks 34 nieuwe

bussen circuleren. Deze bussen zijn uitgerust met de nieuwste ecologische technologieën, met het meeste comfort voor de reiziger en voldoet aan de laagste geluidsnormen. Alleen maar voordelen die een toegevoegde waarde zijn bij de rest van de reorganisatie. Tijdswinst, betere aansluitingen en een verminderde overstapprijs (€1,05) zijn de voornaamste.

De belangrijkste en meest innovatieve veranderingen bekijken wij hier in het kort.

Om te beginnen wordt San Isídro een knooppunt van overstapplaatsen; dus komen er hier heel wat lijnen samen die met elkaar kunnen geconnecteerd worden.

De lijn 110 stopt nu ook aan de rotonde in San Isidro, waar ook de nieuwe lijn 408, Granadilla - El Médano, een halte krijgt. Lijn 415 verbindt dan weer El Fraile, Costa del Silencio, Golf del Sur, Tenbel en Las Chafiras met de luchthaven Reina Sofia.

Inwoners van El Fraile, La Camella, Guaza of Buzanada die eerder de lijnen 112 en 115 tot hun beschikking hadden met een zeer lage frequentie krijgen nu vlotte toegang tot het noorden en het zuiden omdat al deze lijnen nu via het knooppunt San Isídro gaan. Ze worden ook goedkoper omdat de bonus voor de overstap is verlaagd.

Het ‘Hospital de Sur’ is bereikbaar met drie lijnen: de 480 en 482 de nieuwe 418.  Lijn 418 vroeger vanaf La Caleta naar Valle San Lorenzo had een lange reistijd. Nu vertrekt lijn 418 vanaf Adeje en zal stoppen in Los Cristianos, het hospitaal, La Camella, Cabo Blanco, Los Toscales en Buzanada vooraleer door te rijden naar Valle San Lorenzo. Op deze manier zullen de reizigers dit van Los Gigantes, Santiago del Teide, Guía de Isora, Granadilla of El Médano komen snelle, en met slechts één overstap het hospitaal kunnen bereiken.

Deze filosofie wordt ook toegepast op lijn 416, Granadilla - Los Cristianos via  San Miguel en Valle San Lorenzo die het hospitaal vlotter bereikbaar maakt uit deze richting.

Granadilla en El Médano zullen met elkaar verbonden worden door de lijnen 408, 409, 410 en 411. Deze laatste rijdt door tot Montaña Pelada, die tot nog toe geen verbinding had.

De bestaande lijn 483 wordt gewijzigd en daardoor wordt de verbinding Los Cristianos - Las Galletas voor het eerst door Cho en Parque de la Reina geleid.

Lijn 470 zal gemakkelijk te combineren zijn met de 483 van Los Abrigos, via Las Chafiras en Costa del Silencio, tussen El Médano en Los Cristianos.

Nieuw is de buslijn tussen La Caleta en Adeje dorp (via de kust). De lijnen 448, 447 en 467 worden op elkaar afgestemd met een grotere frequentie. En zelfs Palm Mar krijgt haar eigen lijn 468; 8 keer per dag kun je daar op- of afstappen.

Door de reorganisatie en verbetering van het busnet zijn er begrijpelijk, een aantal overbodige lijnen afgeschaft.

Hieronder staan de verschillende links naar de website van TITSA. Je krijg er een duidelijk overzicht van de nieuwe situatie.

000 Website nieuwe dienstregeling Buslijnen Zuid-Oost en Zuid-West Buslijnen van/naar luchthaven Reina Sofia Buslijnen van/naar luchthaven Los Rodeos Vanaf je locatie naar... Download mappen en plans in pdf-formaat

Nieuwe busdiensten vanaf 25 juli 2015