HOME WEER & RADAR NUTTIGE INFO PUZZEL- FUN- HOROSCOOP RESIDENTEN BUSDIENSTEN APOTHEKERS TENERIFE CONNECT TNT DOWNLOADEN ADVERTEREN-ABONNEREN CONTACT-COLOFON REACTIE VAN DE LEZER

Foto van de maand

(Klik op de foto voor groot formaat)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FACEBOOKGROEP KORT NIEUWS vlaggen TIPS & TRIPS COLUMNS
TNT ONLINE LEZEN Facebook-Groups-e1291281035929

Laatste update

      01-11-2019

Twitter-icon-TatarLawFirm Magnify green large WebcamqTenerife link2

 

 

Programmas Magnify green large PlayaBeach LogoTNT-Transparant F_tekst cover1 D_eXoBDWsAA4xyF

  Auto huren in Tenerife...

Terug autohuur-tenerife

Een auto huren in Tenerife is een must als je gedurende je vakantie veel verplaatsingen wil doen om er zoveel mogelijk te zien. De wegen zijn goed te berijden en ze leiden je overal naar toe.

En je hebt geluk: een auto huren in Tenerife is goedkoop en gemakkelijk te realiseren. Het begint reeds vooraleer je vertrekt; op het internet zoek je de nodige informatie bij elkaar, je doet een pre-boeking, deze wordt gevalideerd en

‘that’s it’.

Het doel van dit artikel is je te informeren over de mogelijkheden, de beperkingen en de addertjes onder het gras... ja, dat ook.

Wij beginnen bij het begin en we gaan zeker niet veralgemenen. Er zijn tientallen autoverhuur-firma’s en honderdtallen autoverhuur-kantoren. Het verschil tussen deze is dat de laatstgenoemde over geen voertuigen beschikt en enkel als tussenpersoon optreedt .

 

Via het internet vind je diverse verhuurkanalen en allen hebben een calculator of software om je de prijs onmiddellijk online te presenteren. Je kunt deze prijsopgave dan doorsturen voor validatie om via een e-mailbericht de bevestiging te ontvangen van je huuropdracht.

 

Wij benadrukken dat de prijzen van autoverhuur in Tenerife een onderdeel zijn van de handelsterm ‘vraag en aanbod’ en dat de prijzen het hoogst zijn, wanneer er veel vraag is. Prijzen vergelijken is werkelijk  de boodschap die wij je hier willen meegeven.

Nogmaals, deze tekst is niet de synthese van één autoverhuurbedrijf, maar van vele samen. Dit betekent dat alles wat hier geschreven is niet binnen de regelgeving valt van één specifiek verhuurbedrijf. Dit zijn enkel richtlijnen waar je je kunt aan vasthouden om nadien niet bedrogen uit te komen.

 

Een huurauto haal je op aan de luchthaven of aan het verhuurkantoor waar je geboekt hebt; afhankelijk van je keuze. Met de reservingsbevestiging, die je thuis hebt uitgeprint, maak je

de afhaling eenvoudiger en vermijd je de taalbarrière. De betaling gebeurt in de grotere verhuurcentra enkel met een Master- of Visakaart.

 

De voorwaarden om een auto te huren zijn facultatief, maar in de meeste gevallen moet je 23 jaar zijn, reeds twee jaar in auto rijden en over een Europees rijbewijs beschikken. Dit document moet je natuurlijk bij je hebben.

De meeste huurvoertuigen zijn redelijk nieuw en van goede kwaliteit. Ze moeten, bij het einde van de huur, in dezelfde staat en met eenzelfde tankinhoud (als bij de afhaling) terug ingeleverd worden.

 

De meeste (grotere) verhuurfirma’s hanteren volgende criteria:

- geen kilometerbeperking

- taksen (IGIC of IVA) inbegrepen

- 2de chauffeur toegelaten

- gratis annulatie van de huurovereenkomst

- verzekering tegen schade door botsing (CDW zonder franchise), diefstal van de auto (TP), persoonlijke lichamelijk letstel (PAI) en schade aan derden.

- eenvoudige reserverings- en annulatievoorwaarden via het internet

- het huurvoertuig mag niet naar een ander eiland vervoerd worden.

- de minimum leeftijd om een auto te huren is 23 jaar.

- contante betaling bij afhaling met betaalkaart. Vooruitbetalingen en betalingen via internet worden niet aanvaard.

- de reservering is persoonlijk en kan niet overgedragen worden aan derden. Wie persoon die reserveert moet dezelfde  

persoon zijn die met zijn of haar creditkaart betaalt.

- kinderzitjes en kinderstoeltjes zijn gratis, een bagagerek is meestal bij te betalen.

Let op: kinderen jonger dan 12 jaar nemen nooit plaats voorin, kinderen kleiner dan 135 cm nemen plaats in een kinderzitje of een kinderstoel bij heel kleine kinderen; altijd achteraan.  

 

De kleine lettertjes dan; deze zeggen dat er kosten kunnen aangerekend worden bij het terugbrengen van het voertuig met een niet correcte brandstof-tankinhoud. Ook bij schade aan de velgen, de banden en de onderkant van de wagen, bij verlies of breuk van sleutels, verkeerd tanken, en bij elk incident gerelateerd tot nalatigheid, roekeloosheid of onder invloed rijden van alcohol, medicatie of drugs. Ook boetes worden teruggevorderd. Al deze kosten kunnen worden geïnd worden via je betaalkaart, automatisch, met de toelating die je hebt gegeven bij het ondertekenen van het verhuur- contract. Indien je een allrisc- of een omniumverzekering wenst zul je moeten bijbetalen als deze niet is begrepen in de verzekeringspolis.

 

Wij kunnen besluiten dat autoverhuur in Tenerife een zeer courante zaak is, eenvoudig en vlot af te handelen en vrij goedkoop is. Prijzen vergelijken is een must... maar dat wist je al, toch?

 

Je kunt HIER ook de aanbevelingen downloaden door het European Consumer Centre Belgium beschreven.