HOME WEER & RADAR NUTTIGE INFO PUZZEL- FUN- HOROSCOOP RESIDENTEN BUSDIENSTEN APOTHEKERS TENERIFE CONNECT TNT DOWNLOADEN ADVERTEREN-ABONNEREN CONTACT-COLOFON REACTIE VAN DE LEZER

Foto van de maand

(Klik op de foto voor groot formaat)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FACEBOOKGROEP KORT NIEUWS vlaggen TIPS & TRIPS COLUMNS
TNT ONLINE LEZEN Facebook-Groups-e1291281035929

Laatste update

      01-11-2019

Twitter-icon-TatarLawFirm Magnify green large WebcamqTenerife link2

 

 

Programmas Magnify green large PlayaBeach LogoTNT-Transparant F_tekst cover1 D_eXoBDWsAA4xyF Terug

 Anaga Rural Park

Dit gebied, met zijn uitgestrekte laurierwouden, ligt niet onmiddellijk in de belangstelling van het georganiseerde massatoerisme. De natuur is er overweldigend en de bezoeker wordt er verwend met een haast onbeperkte keuze aan goede visrestaurants, tapas-bars en goed gevulde wijnbodegas.

 

Het Anaga gebergte heeft ongetwijfeld ooit model gestaan voor het sprookje van het Toverwoud. De passaatwinden spelen voortdurend met de laaghangende wolken en haast zonder overgang kijkt de wandelaar verrukt naar het eeuwige schouwspel van dichte nevel afgewisseld met glasklare vergezichten. Ondanks het sterk gevarieerd reliëf, is de plaatselijke bevolking erin geslaagd de weinige percelen landbouwgrond met kunst en vliegwerk in exploitatie te nemen.

 

Een klassieke Anaga-tocht start meestal in La Laguna en van hier uit gaat het klimmend door het Mercedes woud. Eerste stop is de 'Mirador Cruz del Carmen', een niet te misssen uitkijkpunt met panoramisch zicht over La Laguna, La Esperanza en het verder gelegen Orotava-dal. De rit gaat verder naar de "Mirador Pico del Ingles", waar men in oostelijke richting een prachtig uitzicht heeft over de hoofdstad Santa Cruz en het naburige Gran Canaria.

 

Ook de wandelaars komen in het Anagagebergte aan hun trekken. Tal van wandelroutes doorkruisen het gebied en bieden als dusdanig een gezonde ontspanningsmogelijkheid.

viista-de-taganana anaga