HOME WEER & RADAR NUTTIGE INFO PUZZEL- FUN- HOROSCOOP RESIDENTEN BUSDIENSTEN APOTHEKERS TENERIFE CONNECT TNT DOWNLOADEN ADVERTEREN-ABONNEREN CONTACT-COLOFON REACTIE VAN DE LEZER

Foto van de maand

(Klik op de foto voor groot formaat)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FACEBOOKGROEP KORT NIEUWS vlaggen TIPS & TRIPS COLUMNS
TNT ONLINE LEZEN Facebook-Groups-e1291281035929

Laatste update

      01-11-2019

Twitter-icon-TatarLawFirm Magnify green large WebcamqTenerife link2

 

 

Programmas Magnify green large PlayaBeach LogoTNT-Transparant F_tekst cover1 D_eXoBDWsAA4xyF

Een spiksplinternieuw eiland.

Dit zou het resultaat moeten zijn als je alle ideeën die voorgesteld werden door de burgers van Tenerife in werkelijkheid realiseert.

Het visionair project werd in het leven geroepen met het doel de burgerij te betrekken in nieuwe doelstellingen, verbeteringen en aanpassingen die het eiland mooier, efficiënter en schoner moeten maken. De regering, het Cabildo de Tenerife heeft er zelfs een belofte over gedaan. Eén van de initiatieven wordt uitgewerkt.

De actie werd in juni bekendgemaakt en loopt tot einde december. De burgers doen zelf voorstellen en diezelfde burgers kiezen ook het winnend project. Door en voor de burgers, bijgestaan door een vakjury die de realisatie ervan moet goedkeuren. Je kunt net zo goed een technisch niet-realiseerbaar voorstel doen.

 

In feite, zal het project eindigen met de selectie van de 100 beste ideeën, waarvan er door een jury acht zullen uitgekozen worden om onder te brengen in de categorieën Visionair, Visie Tenerife, Junior, Groen, Exterieur, Solidariteit, Cultuur en Stemming

De honderd geselecteerde voorstellen maken deel uit van de tentoonstelling ‘Visiones’ envan uit deze tentoonstelling zal de wedstrijd gedirigeerd worden. En zoals reeds gezegd zal de winnaar zijn voorstel gerealiseerd zien worden.

 

De voorstellen tot nog toe zijn legio; toerisme, natuur, engineering, technologie, cultuur, recreatie, architectuur, enz... zijn enkele van de onderwerpen die reeds werden afgeleverd. Veel burgers dienen meer dan één project in. In ieder geval zullen ‘slechts’ 250 projecten weerhouden worden voor de eerste verkiezing.

De stemming op de projecten is reeds gestart en twee voorstellen steken er met kop en schouder uit.

Voorlopig staat op nummer 1, met 3.300 stemmen, een voorstel om energie-overschotten op te slaan gecombineerd met een hoog-rendement distributiesysteem.

Op nummer twee staat, met 3.000 stemmen een project dat heet ‘volle maan’. Dit project zou de haven van Santa Cruz tijdens de nacht moeten verlichten. Hoe dit concreet wordt uitgewerkt is nog onzeker, in ieder geval zou een gigantische constructie moeten gebouwd worden op deze ‘volle maan’ aan op te hangen.

 

De voorzitter van het Cabildo, Carlos Alonso heeft reeds gezegd verwonderd te zijn over het aantal en ook over de diversiteit van het aantal ingezonden ideeën.

Een aantal projecten zullen nu reeds voorgelegd worden aan schoolgemeenschappen, aan verenigingen, aan professionele groepen en aan NGO's, om de mogelijke verwezenlijking ervan in te schatten. Ook de media krijgt in deze hele zaak een actieve rol.

Alonso schat dat er tussen 400 tot 500 ideeën zullen worden neergelegd, die dan zullen gereduceerd worden tot 100. In termen van de selectiecriteria voor de winnaar zei hij dat dit de taak is van een vakjury.

Ten slotte wees hij erop dat vanaf januari 2015 zal geprobeerd worden om te participeren in de ontwikkeling van een aantal projecten die het maatschappelijk vlak zal helpen dragen.

 

Sommige ideeën zijn zowel bewonderenswaardig als verbazend.

Een opsomming.

- Pretpark in de raffinaderij. Deze visie brengt een nieuwe bestemmingaan de raffinaderij, het converteren van olie-gelinkte elementen naar een pretpark. De raffinaderij-industrie heeft zeer unieke architectonische elementen die moeten worden gerespecteerd.

 

- Franquicia Guachinche Canario. Alle culinaire aspecten van het eiland worden gepresenteerd op internationaal niveau. De typische gastronomie, de traag-food restaurants die de typische gerechten bereiden met streekproducten en met Canarische wijnen moeten gecatalogeerd worden en over de hele wereld worden bekendgemaakt.  

 

- Een bevaarbaar kanaal La Concepcion-puente Galceran. Het idee is, om analoog aan Venetië, het verkeer in te dijken. Op een bevaarbaar kanaal kan ook transport geregeld worden. De ‘Barranco de Santos’ zou perfect gelegen zijn om dit project te realiseren.  

 

-Onderwater tunnel in Las Teresitas. Installeer een transparante onderwater tunnel op het strand van Las Teresitas, met alle veiligheidsmaatregelen er op en er aan, een project om het milieubewustzijn te voeden.

 

-Platform voor talen. Het voorstel is om van Tenerife een platform voor de' studie van de Spaanse taal voor buitenlanders' te maken. Spaans moet meer gepromoot worden en via een platform zou dit perfect kunnen lukken.

 

- Residencia Canaria de Cultura Internacional. Het idee is het project van Eduardo Westerdahl en Alberto Sartoris te laten herleven. Maak van Tenerife de verblijfplaats voor kunstenaars en wetenschappers uit verschillende regio’s teneinde een ruimte te creëren voor de culturele doeleinden en uitwisselingen; een plaats waar kan gecreëerd worden, waar onderzoeken kunnen gebeuren, waar kan geëxperimenteerd worden en waar talenten tot ontwikkeling kunnen komen.

 

Honderd ‘visiones’ voor Tenerife

Terug